05-09-2014

Je moet een mens niet te veel duwen, want dan gaat hij uiteindelijk alle kanten op.

Het is de afgelopen dagen behelpen in Villa Tulip. Alles staat op zijn kop door de schilder activiteiten. Bovendien hebben we ook af en toe stroomuitval wat het er niet leuker op maakt. Zo nu en dan ontvlucht ik de villa. Samen met Dian naar Gunungsari geweest om een berugak te bekijken. Bovendien was het ook nog eens zijn verjaardag (53) en dus hebben we ook de tijd genomen voor een hapje en een drankje bij hem thuis. 

Woensdag werd de hash afgezegd ivm te weinig lopers. Velen zijn nog in Bandung en Jakarta. Uiteraard heb ik zelf wel een wandeling gemaakt. Daarbij heb ik gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om een aantal foto’s te maken van de omgeving. Zelf noem ik deze wandeling, “De drie Valleien”

Vandaag staat er een wandeling achterin de BTN op het programma. Heb er zin in. In Villa Tulip gaan straks de schilders weer verder. Hopelijk zijn dan vanavond het woongedeelte, de keuken en de slaapkamers allemaal klaar. Voor Sherly is het ook een hele klus. Alles gaat van de muur. Gordijnen worden gewassen en te drogen gehangen. Het ziet er straks allemaal als nieuw uit maar ….pfff wat een werk. 

In de ochtend is Sherly druk met het terugplaatsen van schilderijen en/of foto’s aan de muren. Ik heb de kans om de pc en dergelijke weer aan te sluiten. We gaan beiden onze eigen gang en dus lopen we elkaar niet voor de voeten. Sherly heeft enige hulp van Neneng. Omdat het vrijdag is, wordt ze in de ochtend ook nog toegezongen vanuit de moskee. 

Vorige week zat ik ruim boven het gemiddelde voor wat betreft de INR waarden. Ook nu weer zijn de waarden te hoog. De uitslag is 6.3. Mijn streefwaarden horen te liggen tussen de 3.0 en 4.0. De waarden heb ik gemaild naar de Trombosedienst.

De eerste schilder meldt zich iets voor 08:00 uur en de rust is gedaan in Villa Tulip. Neneng verschijnt een half uurtje later. Tijd voor mij om me te gaan douchen en zien wat de dag mij brengen zal. In ieder geval geen vier schilders. Drie van de vier hebben namelijk besloten vandaag een vrije dag te nemen. Het is hun weekend. 

Omstreeks 09:00 uur haalt Sherly, Zahra op. Samen met haar, ga ik een half uurtje in het zwembad. Ze vindt dat zoals altijd heerlijk. Ze kraait erover ondanks dat ze soms beste slokken water binnenkrijgt. Maar wat erin gaat komt er meestal ook weer uit en dus maak ik me er niet teveel zorgen over. Na het zwemmen zorgt Sherly voor een kop thee en voor Zahra een flesje warme melk. Tijdens het drinken valt ze al in slaap met een zwembandje dicht bij haar in de buurt.  

Na het middagdutje krijgt ze een fruithapje en daarna brengen we haar terug naar de ouderlijke woning. Sherly wil even haar handen vrij hebben om oa de gordijnen op te hangen. Echter voordat we haar naar huis brengen gaan we op bezoek bij Guus en Eka. Ze zijn gisteren teruggekomen en ik ben blij ze weer te zien. Guus ziet er goed uit. Beter in ieder geval als de laatste keer dat ik hem zag. Even rustig bijkletsen en daarna brengen we Zahra terug naar haar familie.

Wanneer we terug zijn in de villa heeft Sherly haar handen vrij en samen met Neneng hangen ze de gewassen gordijnen weer voor de slaapkamerramen. Dit alles onder een goedkeurend- en toeziend oog van mij. Zelf neem ik in de middag deel aan een prachtige wandeling aan de achterzijde van de BTN Green Valley. De tocht duurde ruim een uur maar was prima te doen. 

In de avond gaan Sherly en ik uit eten. Lekker duur…en veel wijn. Zowel Sherly als ik genieten van het uitgebreide menu. De zaal zit vol en het is er erg gezellig. Dat deze avond ook gelijk het afscheid inluidt is ons dan nog niet bekend. Vanuit Nederland bereikt mij het bericht dat de gezondheidstoestand van mijn vader erg slecht is en dat men mijn liever thuis ziet. 

Het zijn mindere berichten maar had er al rekening mee gehouden maar wanneer je dan toch een dergelijk bericht bereikt is dat niet fijn. Nu proberen alles zo snel mogelijk te regelen.

Tot zover Lombok.

 

 

 

 

 

1 reactie

  1. Hoi Jan en Sherly
    Lang niets meer van elkaar gehoord hoe gaat het bij jullie af en toe kijk ik op jou site en nu las ik dat het in sept erg slecht ging met jou vader,hoe is het nu.Hier gaat alles goed lekker druk met klussen bij de meiden er is altijd wel wat te doen maar wel alles op mijn eigen tempo.Mijn mail adres is iets veranderd er staat nu een punt achter de w veel problemen gehad met tele2 maanden geen mails kunnen ontvangen door een fout bij hun,maar eindelijk opgelost.Dus laat maar wat van je horen.
    Gr Willem

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: