11-09-2013

Spijtig dat kinderen niet geboren worden op het moment van hun verwekking.

Elang heeft een zusje!!! En …hij is supertrots op zijn moeder en wil van geen wijken weten. De kleine dame heeft de naam Zara gekregen en er zullen vast wel spoedig ceremonies plaatsvinden. De bevalling heeft op een natuurlijke wijze, in het ziekenhuis, plaatsgevonden en zowel moeder als dochter maken het goed. Ik heb op het moment van schrijven geen nadere details. Komt allemaal later.

Om het te vieren heb ik ruim anderhalf uur op de loopband gelopen. Mijn tweede 10 km is binnen. Heerlijk potje zweten maar was aan het einde wel op. Had geen eindsprint meer over. Daarna even heerlijk uitzweten op het pooldek, gewoon …omdat het kan en mag. Het is best wel lekker om zo met mijn conditie bezig te zijn. Of ik ooit de 86 kg ga halen weet ik niet, maar het streven ernaar is goed.

Sherly en Neneng gaan na hun huishoudelijk taken op weg om bier te kopen en uiteraard ook een kado voor de nieuw geborene. Waar ze mee thuis komen zal een verrassing zijn. Ik ga verder met het lezen van het boek. 

In de middag op kraamvisite. De ouders van Zara en Elang zijn allen thuis. Elang houdt zich duidelijk wat afzijdig. Het is voor hem allemaal een beetje vreemd. Hij blijft het liefst even alleen maar komt uiteindelijk toch bij mij zitten. Hij is degene die de foto’s mag maken. Sherly is helemaal verrukt van die kleine. De moeder van Zara verteld dat de bevalling redelijk gemakkelijk was verlopen. Zara is 49 cm lang en woog bij haar geboorte 6 pond. Een stevige baby. Na een half uurtje nemen we afscheid zodat zij allen tijd hebben om te rusten. 

Terug in Villa  Tulip ga ik verder met het lezen van mijn boek. Echt een aanrader. Volgens de Internationale Arbeidsorganisatie ILO is het aantal huishoudsters in Indonesië de afgelopen 2 jaar flink gestegen. Dit hangt samen met de aantrekkende economie van de afgelopen jaren en de groeiende middenklasse, meldt het Indonesische persbureau Antara.

ILO kan geen officiële cijfers noemen omdat het beroep huishoudelijke hulp onder de informele sector valt en dus niet officieel staat geregistreerd. Dit betekent ook dat huishoudsters niet beschermd worden door de arbeidswetgeving, zegt Irham Ali Saifuddin, ILO-vertegenwoordiger in Bandar Lampung, Zuid-Sumatra.

Dit leidt ertoe dat huishoudsters in Indonesië kwetsbaar zijn voor misbruik en uitbuiting. Het komt (regelmatig) voor dat ze buitensporige werkuren moeten maken, niet uitbetaald krijgen, opgesloten worden, het slachtoffer worden van fysiek/seksueel misbruik en/of mensenhandel en gedwongen arbeid moeten verrichten.

Daarnaast hebben huishoudsters in Indonesië geen zorgverzekering en zijn ze ook niet verzekerd tegen ongevallen. Bron: Antara

Tot zover Lombok.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: