12-09-2013

Zeg maar jij en je, aan u heb ik een hekel.

Al vroeg in de ochtend zit ik even te chatten met Chris. Ook hij heeft het inmiddels wel weer gezien in Nederland en wil weer naar de warmte van Lombok. Ik begrijp dat volkomen. De aangename temperatuur zorgt ervoor dat je je fysiek gewoon beter voelt. 

Indonesische wetenschappers hebben een anticonceptiepil voor mannen ontwikkeld. De eerste testresultaten zijn bemoedigend. Bestanddelen van de Gandarusa-plant vormen de basis van de ‘mannenpil’.

In Papua wordt de Gandarusa sinds jaar en dag gebruikt als traditionele vorm van anti-conceptie voor mannen. Een team wetenschappers van de Airlangga Universiteit ging 20 jaar geleden met deze kennis in het achterhoofd aan de slag met de plant. De werkzame stof in de plant, maakt het onmogelijk voor de spermacellen om de vrouwelijke eicel te bevruchten. De bevruchting van een eicel vindt plaats door middle van 3 enzymen. De actieve bestandsdelen van de Gandarusa-plant zorgen ervoor dat deze enzymen hun werk niet meer kunnen doen. Een zwangerschap wordt hierdoor onmogelijk.

De ‘mannenpil’ is sinds 2008 getest op meer dan 500 mannen. Een maand na gebruik van de pil, zijn de mannen weer vruchtbaar. De enige bijwerking van de pil is dat hij als een aphrodisiac werkt. Wanneer de ‘mannenpil’ op de markt komt, is nog niet bekend. 

Sherly en Neneng gaan kort voor het middaguur op ziekenbezoek. Hun overbuurman ligt met een vermoedelijke hersenbloeding op het IC. Alvorens ze wegrijden attendeer ik beiden erop dat ze hun helm moeten sluiten omdat die anders bij een val geen mieter helpt.

Veel ouders geven hun kinderen onder de 17 jaar toestemming om met de motor of auto naar school te gaan. Als motief geven ze op de onveiligheid in het openbaar vervoer.

Het hoofd van de verkeerspolitie in Jakarta geeft toe dat de onveiligheid in het openbaar vervoer een probleem is en dat daardoor veel minderjarigen met de motor of auto naar school gaan.
Er zijn volgens hem in 2012 17000 minderjarigen van de weg gehaald, dit jaar staat de teller op 8264.

Bij aanhouding wordt het voertuig voor een maand in beslag genomen, de ouders moeten op het politiebureau komen en een boete van 1 miljoen Rupiah betalen.
Maar hij geeft toe dat er veel politie mensen zijn die het niet over hun hart kunnen verkrijgen om mensen met een laag inkomen te beboeten.

Ik heb maar een klein stel hersenen, maar een hoofd van de politie die zegt dat de veiligheid in het openbaar een probleem is dat daardoor minderjarigen op een motor stappen en vervolgens ook nog toe geeft dat zijn personeel in veel gevallen de wet niet handhaaft m.a.w. ik heb er begrip voor dus ga je gang maar

Hoe gemakkelijk wil je het de politie maken, rood uniform lagere school tot 12 jaar (SD) blauw uniform voortgezet onderwijs tot 15 jaar (SMP).

Op de foto in het artikel, kinderen in een SMP uniform, dus onder de 15 jaar, je zou zeggen als je al de fout in gaat om een kind op een motor te laten rijden, laat hem/haar dan in ieder geval een helm dragen.

Tot zover Lombok.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: