15-09-2013

Praat niet alleen maar uit ervaring, zwijg ook al eens uit ervaring.

Elang slaapt een gat in de nacht en snurkt een heel bos bij elkaar. Pas om 08:00 uur komt hij, slaapdronken, de slaapkamer uitwandelen. Hij heeft even de tijd nodig om bij te komen. Daarna volgt het ontbijt en dan is het tijd dat ie onder de douche kan stappen. Altijd pret. 

Mijn kleinkinderen Daniel en Benthe hebben gisteren meegelopen aan de FPR te Emmeloord. Het is een hardloopwedstrijd en beiden zijn voor inspanning beloond met een medaille. Knap gedaan. Elang sport op zijn eigen manier. Voor mij geldt vandaag een rustdag. Geen stevige wandeling maar lekker hangen in- en rond het zwembad. 

Hoewel met Elang erbij is het niet lang erg rustig. We rijden een kleine toer op de motor en het verbaast me hoeveel mensen hij kent. Natuurlijk moet er ook gezwommen worden. Hoewel ik geen wandeling vandaag maak, werk ik met hem wel aan mijn conditie. Geen moment rust!!!!

Meer dan 4000 mensen uit Karo, Noord-Sumatra, zijn vandaag, gevlucht na een uitbarsting van de vulkaan Sinabung. Er zijn 6 evacuatiekampen opgericht in Kabanjahe, Berastagi en in Sipayung.
De Sinabung is vandaag om 03.00 uur lokale tijd tot uitbarsting gekomen. De vulkaan stootte hoge aswolken uit en vulkanisch gesteente dat in de omringende dorpen terecht kwam. Omwonenden hebben in paniek hun woning verlaten.

Het Centrum voor Vulkanologie en Geologische Rampen (PVMBG) heeft bewoners opgeroepen geen activiteiten te verrichten binnen een radius van 3 kilometer rond de vulkaan. Met een hoogte van 2460 meter boven de zeespiegel is de Sinabung de hoogste berg in Noord-Sumatra. De vorige uitbarsting vond plaats op 7 september 2010.

Tot zover Lombok.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: