16-10-2015

Leer je leven per minuut te leven.

07:50 uur. Ik hoor de Jeep van Donny al aankomen rijden. Wij gaan het een papierspoor uitzetten in Batu Layar. We gaan op tijd weg vanwege de warmte. Een plastic tas vol met papiersnippers en twee flessen met kalk zijn onze wapens. Ik heb er al wel voor gezorgd dat ik een goed ontbijt achter de kiezen heb en dat ik voldoende vocht bij mij heb.

Aangekomen op de parkeerplaats tegenover het Bintang Hotel parkeren we de auto en gaan aan de wandel. We weten van afgelopen woensdag in welke richting we willen wandelen maar nu laten we om de 25 meter een handje wit papier vallen. Vanmiddag mogen de wandelaars dan proberen het spoor te volgen.

We maken eerst een beginspoor voor de short wandeling. Twee dames zullen die in de loop van middag afmaken. Donny is een gemakkelijke wandelaar en dat zet mij ook aan om meer energie in mijn pas te leggen. We schieten aardig op. Na ruim een uur hebben we ongeveer de helft van de “long” gewandeld. Daarna nog een aantal valse sporen uitgezet. Na ruim 2.5 uur door de beregen dwalen zijn we terug op de parkeerplaats. 

De volgende afspraak staat om 12:00 uur, Samen met Lia en Sakina maken we het spoor van de short af. Toch ook weer een wandeling van 4 km. Bovendien is het behoorlijk warm en ben ik voor de tweede keer deze dag drijfnat van het zweet. Even naar Villa Tulip voor een douche en andere kleding. Omstreeks 15:00 uur weer ter plaatse. 

Langzaam vult de parkeerplaats zich. We noteren ruim honderd wandelaars. Nadat iedereen zijn inschrijfgeld heeft voldaan (10.000 rupiah)mogen ze omstreeks 15:45 uur. Een uur later komen de eersten binnen. Wij horen hun verhalen glimlachend aan. We zijn tevreden met de reacties en zij met hun wandeling. 

Omstreeks 18:00 uur ben ik thuis. Een lange drukke dag achter de rug en nu even de tijd om te relaxen. Een koud biertje mag erin. Hmmm. Daarna een hapje eten bij Amalia. Gezellig.

Voor het naar bed gaan kijken we nog even naar het nieuws. De kerkenbrand is een hot item. 

Inmiddels is het aantal vluchtelingen uit het gebied rond Singkil al opgelopen tot boven de 4400. De aanstichters kunnen opgelucht ademhalen dit was precies de bedoeling. Het aantal ongelovigen (lees geen moslims) in de provincie Aceh was in 2014 nog rond de 80.000, met wat al weg getrokken is en deze 4400 erbij nog pakweg 70.000 te gaan. Zelfs nu er zat politie en leger op de been is zien ze nog geen kans om mensen te beschermen.
Dingen die Indonesië niet graag aan de grote klok hangt, maar wel de werkelijkheid is.

Tot zover Lombok.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: