17-04-2013

anak pengamenNa een heerlijke nachtrust kom ik pas omstreeks 06:45 uur van bed. Vermoedelijk heb ik zo goed geslapen vanwege de rode wijn. Vandaag geen loopband. Daarom even tijd om naar het journaal te kijken. Ik zie de vreselijke beelden van de marathon te Boston. Wat drijft een mens tot gruweldaden? Na het ontbijt zet ik me even achter de pc maar zie dat niemand online is. Ook geen post en dus tijd voor andere dingen. 

Tijdens een toertje met mijn motor moet ik stoppen voor een stoplicht. Plots springt er zo ventje van een jaar of acht voor me. Hij rammelt op zijn tweesnarige gitaar en begint te zingen. Ik heb nog nooit in mijn leven zo vals horen zingen. Niet te filmen! Een man naast mij gaf de jongen geld maar ik weigerde.

Toen de ‘artiest’ verder liep, heb ik t ijs gebroken. Ik verdedig mezelf nooit zo, zeker niet ongevraagd en gezegd dat ik:

1). alleen aan goede, (‘meer belovende’ artiesten iets geef, die ook nog met t hart zingen of spelen
2). dat die misschien een toekomst kunnen krijgen… en dat ik dat wil aanmoedigen

En als er niemand is die dit 8-jarige ventje ‘beloont’, gaat ie vanzelf naar school of zoekt ie wat anders! Deze ‘artiesten’ DOEN er nog wat voor. Ze zijn creatief, en initiatiefnemend. Dat wil ik soms best belonen. Verder geef ik vrijwel nooit geld. Wel wat eten soms, ter plekke, om mafiose praktijken voor te zijn.

Het probleem met dit soort ‘straatartiesten’ (zangers, gitaristen (M/V), bedelaars, geamputeerden, en wat nog niet meer vrijwel allemaal mafia is. Het is ook niet voor niets dat er opgeroepen wordt geen geld te geven aan deze groep mensen, maar geld te doneren aan één van de vele organisaties die zich bezig houden met dit soort problemen.

In de middag trekken donkere wolken over Senggigi en begint het te regenen. De zon is weg en ik denk dat die zich vandaag niet nog eens laat zien. Na een “tukkie” ben ik weer fris. Het regent nog steeds en ik besluit om er niet uit te gaan. Even chatten en voordat ik het weet is de middag alweer voorbij. 

Gelukkig klaart het weer toch weer op en is het zelfs aangenaam om aan het einde van de middag buiten te zitten. 

Tot zover Lombok.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: