18-09-2013

Waar onwetendheid heerst is ware vrede onmogelijk.

Wakker word ik van het geschal door de luidsprekers van de moskee. Wat een herrie. De wind staat duidelijk in de verkeerde richting. Opstaan is een optie maar ik ben er nog niet aan toe. Sherly wel. Na een half uurtje sta ik dan toch naast mijn bed. Als eerste lees ik mijn email en lees een berichtje van een ICD medewerker. Die vertelt me dat mijn ICD opnieuw ingesteld moet worden omdat ik een klein risico loop op een onterechte shock. Kennelijk is de vorige keer de ICD dus niet op een juiste wijze ingesteld! Alvorens ik afreis naar Jakarta wil ik toch wel iets meer weten en stuur een mail terug. 

Het is toch een dag vol verschillende emoties. Zo weet ik dat ik begin januari 2014 weer Opa mag worden. Geweldig nieuws. Mijn jongste dochter is geslaagd voor een cursus bij ABN. Een afgevaardigde van de Duitse ambassade wil nog enkele gegevens weten mbt de crematie van Buggi. (bijna zeven jaar geleden!!!) en dan nog de diverse berichten van de ICD technici. Dit alles wel even een plaatsje gaan geven. 

Het boek “Ver van mijn bed” heb ik uitgelezen. Schitterend verhaal wat aansluit op mijn eigen bevindingen en denkbeelden. Het boek is een aanrader. Het boek had ik te leen van Caroline en dus breng ik het naar haar terug. Even kletsen en daarna naar Villa Tulip. 

Een echtpaar uit Hong Kong is vandag (18/9) gevangen gezet wegens mishandeling van hun Indonesische dienstmeid. Volgens het slachtoffer deed het echtpaar haar een luier om, bond haar vast op een stoel, om vervolgens 5 dagen lang met het gezin op vakantie te gaan.
De echtgenoot (42), verkoper in elektronische apparatuur, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 jaar en 3 maanden. Zijn vrouw (41), werkzaam in een ziekenhuis, is veroordeeld tot 5,5 jaar cel. Man en vrouw werden schuldig bevonden aan in totaal 8 aanklachten, onder meer voor mishandeling en het met opzet verwonden van het slachtoffer.

Het echtpaar heeft het slachtoffer (30) gedurende 2 jaar herhaaldelijk mishandeld. Zo sloegen de man en vrouw des huizes haar met een fietsketting en bewerkten haar armen en gezicht met een heet strijkijzer. Vorig jaar slaagde de Indonesische er uiteindelijk in te vluchten.

Deze zaak doet Hong Kong’s reputatie als veilige stad om te werken, geen goed. Het vonnis van de rechtbank geeft een duidelijke boodschap, nl. dat iedere werknemer beschermd wordt door de wetgeving’, aldus districtsrechter So Wai-tak. In Hong Kong werken zo’n 300.000 huishoudsters. Ze komen voornamelijk uit de Filippijnen en Indonesië. Ze zijn uitgesloten van het minimum uurloon en andere basisrechten.

 

 

Sherly heeft vanmiddag een heerlijke goulash schotel gemaakt en daar genieten we, in de avond, heerlijk van. Even alle spanning weg laten glijden.

Tot zover Lombok.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: