19-02-2015

Sambut Tahun Baru Imlek.

Voor de Chinezen is het vandaag het jaar van het schaap. Wij zijn voor vanavond uitgenodigd voor een groot feest in het Senggigi Bukit Hotel. Sherly kijkt er al naar uit. Er zal een overvloed aan eten en drinken zijn. We zullen het gaan beleven.

In de ochtend heb ik wat last van spierpijn. Kan ook niet anders na de twee wandelingen van gisteren. Toch is spierpijn geen vervelende pijn. Na het ontbijt, een broodje met vlees, geniet ik van een kop thee in de beruga. De zon schijnt lekker en ik geniet van de warmte. Een goed begin van de dag.

Om toch wat beweging te krijgen besluit ik om de auto schoon te maken. Wassen en de stofzuiger er door heen. Want reken maar dat je auto hier smerig wordt. Er ligt in korte tijd een laagje zand over de auto en als het een beetje nat is dan neem je alle vuiligheid ook nog eens mee de auto in. Binnen vijf minuten is de auto net zo nat als ik maar ik ga stug door, Zweten hoort er namelijk bij evenals moe worden.

Er zullen vast wel plekken zijn waar ze mijn auto tegen een habbekrats willen wassen maar dit soort karweitjes is altijd wel een leuke afleiding van het dagelijkse gebeuren. Omstreeks 11:10 uur besluit Sherly om naar Mataram te gaan. Ik vind het prima en vermaak me wel.

Kort voor het middaguur rij ik naar hotel Puri Bunga. Ik neem daar afscheid van Frits, Els en Roland. De drie maanden die ze hier waren zijn volgens hen voorbij gevlogen. Ze hebben een prachtige tijd achter de rug.

Ze hebben veel mensen leren kennen en ze hebben veel gezien. Vanmiddag worden ze door de eigenaar van het hotel, Marcel, naar de luchthaven gebracht. Vanaf Lombok gaat het naar Singapore en dan rechtstreeks naar Amsterdam. Ik wens hen een goede reis toe en een spoedig weerzien.

In de middag bezoek van Dian en Sjaak. Sjaak woont al een aantal jaren in Salatiga op Java. Hij is op bezoek bij Dian en gaat pas volgende week woensdag weer terug. Lekker even uitwaaien op Lombok. Ik wens hem veel plezier. Na een uurtje nemen we afscheid.

 

 

 

Daarna rij ik naar Ampenan voor een scheerbeurt. Ik wandel salon “Casanova” binnen en zet mij daar in een van de twee zetels die de salon rijk is.┬áIk probeer uit te leggen dat ik de haren net onder mijn neus en onder mijn onderlip graag wat wil snoeien. De beide kappers hebben de grootste lol. Mijn gezicht word ingezeept en een vervaarlijk mes wordt te voorschijn getoverd.

Daar lig/zit je dan met je goede gedrag. De mannen willen graag van alles weten en er wordt veel gelachen. Ik heb niet veel in te brengen met een mes op mijn strothoofd. Toch is het best wel lekker en ik laat ze maar gaan. Wanneer ze klaar zijn kijken zij mij tevreden aan en ik doe maar mee. Het baardje is behoorlijk gekortwiekt maar dat groeit dan wel weer aan. Vanavond zal ik er netjes bijlopen.

Tot zover Lombok

 

 

 

 

2 reacties

  1. Wij zijn inmiddels weer thuis en hebben het eerste nachtje in ons eigen bed er weer op zitten/liggen.
    Ik zag in het vliegtuig dat het het jaar van de geit is, beetje in de war, want we hoorden van jou dat het het svhaap was.
    Google bracht uitkomst schaap en geit worden beiden gebruikt voor dit jaar.

  2. Veel plezier op het feest

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: