21-02-2015

Een optimist heeft het even vaak mis als een pessimist, maar hij is wel een stuk gelukkiger.

Ik ben er weer. Het feestje ter gelegenheid van het Chinees Nieuwjaar heeft er bij mij ingehakt. Tsjonge, ik weet nu weer dat stappen niet meer bij mij hoort. Bovendien het gebruik van alcohol en geneesmiddelen gaan niet samen. Het laatste uur van het feestje heb ik niet meer bewust meegemaakt. Niet leuk dus. Voorlopig maar geheelonthouder zijn. 

Het internet lag er ook een paar dagen uit. Gelet op mijn fysieke toestand geen probleem. Vanochtend op de motor naar het kantor Telkom. Daar aangekomen zag ik dat het kantor gesloten was. Jammer. Vervolgens even een kop koffie gedronken bij restaurant AW en daar mijn mail doorgelezen. Frits, Els en Roland zijn veilig aangekomen in Nederland en kunnen genieten van de kou. 

Hier schijnt de zon volop. Ik ga even bij buurvrouw Yvonne op viste. Een kort wandeling maar toch loopt het zweet al na een minuut uit mijn lijf. Vermoedelijk nog de laatste restanten van het Chinees Nieuwjaar. Na een gezellig babbeltje keer ik terug naar Villa Tulip. Sherly heeft in de tussentijd al was weg gestreken en geeft aan dat ze naar Mataram gaat. Prima.

Omstreeks 14:30 uur merk ik dat de wind aan het toenemen is. Het geruis van de bomen wordt zelfs angstaanjagend.. Sherly staat voor het toegangshek en is zelfs bang. De wind neemt steeds meer in kracht toe.

We sluiten de deuren en houden buiten alles in de gaten. Palmbomen staan te schudden op hun grondvesten en grote bladeren vliegen door de lucht.

Wanneer de kracht wat inboet rij ik naar de hoofdweg. Alles licht bezaaid met bladeren en andere rotzooi. Van mensen hoor ik dat bomen ontworteld zijn. Bij restaurant AW is een grote tak op het dak van het restaurant terecht gekomen. Daardoor is een gedeelte van het dak vernield. Ik begrijp van omstanders dat deze onverwachte winden nog een paar dagen kunnen aanhouden. 

Zodra het weer rustig is rijden we door de BTN. Erlang is met zijn groep aan het trainen. Zahra rent vrolijk door de groep heen. Erlang is een moedige leerling. Hij is snel en vrolijk. Zodra hij klaar is vraagt ie of we pizza gaan eten. Hij heeft goed zijn best gedaan volgens zijn vader en dus kopen wij een pizza voor het gezin. Wij eten thuis groenten en kip. 

In de avond volgt Sherly het programma Idols voor kinderen. Ik kan amper de ogen openhouden en duik het bed in. Zo komt een eind aan deze wisselende dag.

Tot zover Lombok.

2 reacties

  1. Op de dag van ons vertrek was het al wat winderig en ik weet uit ervaring dat als dat doorzet het flink kan spoken met prachtige hoge golven. Voortaan maar aan de frisdrank op het CNJ :-)
    Volgend jaar valt het op 8 februari, gunstig dus.
    Het is hier koud en nat, bah, niks aan. Waren we maar eeer op Lombok.
    Als je Yvonne weer ziet, doe haar dan onze groeten.

    1. Inderdaad beter maar aan de frisdrank.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: