22-02-2015

Er is geen lift naar succes. Je moet de trap nemen.

Een goede nachtrust gehad. De wind is gelukkig gaan liggen maar de ochtend begint zwaar bewolkt. Het is ongeveer 26 graden. Sherly zet enkele planten weer recht in hun pot. Zelf moet ik de paraboolschotel even weer in de juiste positie zetten anders kan ik geen BVN ontvangen. 

Daarna trek ik mijn wandelschoenen aan voor mijn zondagse wandeling. Ik heb al lekker snel mijn pas en stap stevig door. Tussen de onderkomens van verschillende kampongbewoners liggen de bomen om. Takken versperren soms mijn weg. Dan er maar overheen. Wanneer ik bij de rivier kom zie ik dat het water niet meer zo wild stroomt als vorige week. Het heeft dan ook niet echt veel geregend. 

Op de terugweg stop ik bij het graf van Guus. Eka heeft Guus een mooi graf bezorgd. Het ziet er keurig uit. Ook het plaatje “Rust Zacht Guus” van Dolly is netjes in de rand verwerkt. Ik lest even mijn dorst en wandel dan weer verder. Wanneer ik vlakbij Villa Tulip ben besluit ik om linksaf de bult op te lopen en daarna nog een stukje afdaling. Ik ben dan 51 minuten onderweg geweest. Lekker! Na een kop thee, neem ik een koude douche. 

Sherly heeft een afspraak bij de kapper staan en zal zal de komende uren niet in Villa Tulip zijn. Wanneer ik rustig wat zit te lezen hoor ik de stem van Erlang. Ik kijk naar buiten en daar staat hij voor de poort met vier vrienden. Hij vraagt of hij mag komen zwemen. Geen probleem zolang ze maar rustig blijven. Ik heb geen zin om straks een bende rommel op te moeten ruimen. 

De jongens gedragen zich perfect en hebben het grootste plezier in het water. Na een uur hebben ze het gezien en willen ze bij een van hen thuis een Muy Thai film gaan kijken. Erlang blijft liever bij mij. Zodra de boys weg zijn maak ik een bord mi goreng voor Erlang klaar. Wanneer hij aan het eten is heb ik de tijd om alles even op te ruimen op en rond het zwembad. 

Zodra alles achter de rug is maken Erlang en ik een toer op de motor. We gaan even op bezoek bij Sherly die bij de kapper zit. Daarna naar Senggigi en weer terug naar de BTN. Terug in Villa Tulip mag Erlang een uurtje achter de computer. Ik, lees wat verder in de beruga tot Sherly weer thuis komt. Ze is tevreden met haar haar. Erlang wordt door zijn moeder opgehaald en ik ga even naar het strand. Het is er behoorlijk druk en het Nederlands voert de boventoon. Er zitten aardig wat toeristen. 

In de vroege avond eten we een hapje bij Amalia. Ik aan de soep en brood en Sherly een gebakken vissie. We nemen alle tijd want het is op de weg erg druk vanwege een bruiloft. Omstreeks 19:30 uur rijden we terug maar helaas onderweg krijgen we te maken met een lekke band.

Stoppen is dan het gevolg. Samen lopend terug naar Villa Tulip. Morgen lopen naar de bengkel om de band te repareren. De korte wandeling zorgt vast voor een goede nachtrust.

Tot zover Lombok.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: