22-09-2015

Ervaring is een kam die de natuur aan de mensen geeft wanneer zij kaal geworden zijn.

Afgelopen week een reis over West Java gemaakt. Inspannend en vermoeiend. Alles door de aanraking met de andere cultuur en gewoonten. De prachtige dassa’s en haar bewoners. De grote steden met hun smog en lange files. Alles is er te vinden. Grote armoede tot enorme rijkdom. Het is voor mij soms onbegrijpelijk waarom de ene de ander zo kan uitbuiten. Het gebeurt hier zonder blikken of blozen. Men aanvaardt zijn lot. Geen vooruitzichten op beter. Vreselijk! 

Terug op Lombok en een ontmoeting met oud collega Jan H en zijn Meiti. Gezellig samen wat toeren en eten op het strand. Een strand dat schoon en leeg is. Vis van de bbq. Je likt er je vingers bij af. Het is voor hun echt genieten. Lombok heeft rust en dat ervaar ik zelf ook. Geen drukte zodra je Senggigi verlaat. 

Niet naar Kuta maar naar de wat onbekendere gebieden. Heerlijk om er weer te zijn. Rondlopen door de heuvelen in en rondom Senggigi. Maar ook nieuwe plekken. Daar waar ik nog niet eerder was. Prachtig. Helaas of misschien ook wel niet het is erg droog. Vele waterputten zijn droog maar de mens heeft hiermee leren leven. 

Het is wat anders, dan het debatteren over de komst van zwarte Piet. Relaxen in Villa Tulip. Het is heerlijk. Zoals overal verandert er hier ook veel. Vele nieuwe gebouwen, hotels en winkels. Helaas is niet iedere verandering een zegen. Prijzen gaan ook omhoog. De rupiah zakt in waarde en dat moet gecompenseerd worden. Gelukkig is er wel een biertje verkrijgbaar. Een na een hash smaakt hij mij nog steeds. 

Sherly heeft al geruime tijd last van een slijmbeursontsteking en ondervind daar veel last van. Het is erg pijnlijk en zorgt voor een slechte nachtrust. Van doktoren hoef je hier niet veel te verwachten. Hopelijk geneest de ontsteking snel door de nodige rust te nemen. 

Mijn eigen gezondheid is naar omstandigheden prima. Ik probeer mijn conditie door te wandelen/hiking op peil te houden. De lange wandelingen zijn soms nog net te zwaar maar blijven een uitdaging. Het begin van de site is er weer. Hopelijk blijft de inspiratie.

Tot zover Lombok. 

6 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Fijn dat je weer in delft bent, ik lees je dagelijkse avonturen met veel genoegen.
  Ga zo door!
  Groet Leo Visser

 2. Hoi Jan,

  Welkom terug! Fijn dat alles god gaat bij jullie. Ik begin Lombok met het dalen van de Nederlandse temperaturen weer te missen….

  Groetjes, ook aan Sherly!

 3. Top Jan, je hebt weer een volger. Je schrijft dus niet voor niets. Ik ben er wel blij mee. Groet van uit een regenachtig Enter.

 4. Hay Jan

  Probeer diclofenac te vinden. Dat is goed voor de slijmbeursontsteking het mag 3x daags 50mg
  Wil jij voor mijn dochter Nynke een roepia bewaren ze heeft al heel wat buitenlandsgeld maar deze nog niet BVD.

  Ik hoor van je

  Groetjes Janny

  1. Hallo Janny. We hebben inderdaad Diclofenac zalf gekocht. Helaas begrijpen Indonesiers niet zo goed dat een slijmbeursontsteking ook tijd nodig heeft om te herstellen. Wil Nynke munten of een bankbiljet? Groeten vanaf droog en warm Lombok.

 5. Goed je weer te lezen. Beterschap voor Sherly, movht t weer opspelen als wij er zijn kan acupunctuur uitkomst bieden.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: