27-09-2015

Echte vrienden helpen je altijd….als ze bijgekomen zijn van het lachen.

De koelere avonden zorgen ervoor dat ik heerlijk kan slapen. Vanochtend kwart voor zes stap ik het bed uit. Direct naar buiten en genieten. Alles is nog stil. De mooiste momenten van de dag. Ik overweeg om niet vanochtend mijn zondagse wandeling te maken maar die te verschuiven naar de middag. De oude dame is al vroeg gekomen en ik heb me heerlijk laten masseren. Telkens sta ik verbaast van de kracht die de oude vrouw in haar handen heeft. Ze weet de juiste plekken te vinden. Na ruim een uur massage kan ik me afspoelen onder een koele douche. Een rustig begin van deze zonnige zondag.

Vervolgens lekker luieren in de beruga. Slechts gekleed in een sarong is het prima vol te houden. Het is zonnig en het is ongeveer 32 graden met een koel windje. De wind zal de komende periode vermoedelijk wel toenemen maar op de radar is nog spoor te zien van enige regenval in de komende periode. Prima zo. 

.

Zondag staat bekend als “de” trouwdag op Lombok. Een beetje bruiloft zorgt voor veel overlast op de weg. Honderden mensen volgen het bruidspaar. Het overige verkeer moet achteraan sluiten maar dat is voor de doorsnee Sasaker een groot probleem. Zodra het even kan zal, hij de stoet passeren met gevaar voor eigen- en andermans leven. Zelf blijf ik rustig en geniet van de mooie dames die passeren. Helaas kan ik de luide muziek niet zo waarderen. Maar ach ..ieder zijn fun.

Sherly benut haar vrije zondag aan de kapper en ik geniet van een leuke actie film. Wel handig zo’n mediaplayer waarmee je films kunt streamen. Film afgelopen en Sherly weer thuis en dus tijd om de wandelschoenen aan te trekken. Ik beloof mezelf om het niet al te gek te maken want morgen wandel ik ook in de BTN Senggigi.

Ik wandel ongeveer 5 km in 1 uur en 11 minuten. en verbrand daarbij slechts 643 calorieën. Zoals gezegd zou ik het rustig aan doen. Toch ben ik drijfnat van het zweet als ik terug ben in Villa Tulip. Ik trek mijn natte en vuile kleding uit en stap in het koele zwembad. Lekker en rustig bijkomen. Sherly zorgt voor koel drinkwater. Zo komt er een einde aan mijn rustige zondagmiddag wandeling.

Het vreemde is, dat ondanks dat ik nu twee jaar lang toch 2 keer per week (minimaal) wandel, het stijgen /beklimmen van de heuvels nog steeds moeilijk vind. Bij het beklimmen lijkt het erop alsof alle zuurstof uit mijn benen trekt. Zodra ik dan weer op een vlak gedeelte kom loop ik een stuk makkelijker. Het zal wel door mijn polder geschiedenis komen.

Na het zwemmen een snelle douche want veel water komt er niet uit de kraan. Na een warme kop thee besluiten we om gewoon thuis te eten. Nasi goreng met een gebakken eitje en een stuk kroepoek erbij. Lekker.

Omstreeks 20:00 uur maken we een einde aan deze rustige zondag. Morgen met frisse moed verder.

Tot zover Lombok.

1 reactie

  1. Goedemorgen Jan. Wandelen berg op: denk dat onze lichaamsbouw hier toch een aardige rol inspeeld. Ik weet dat je volslank ben, maar het zijn toch nog de nodige kilo’s die naar boven moeten. Kijk maar eens naar die berggeiten in de wielersport. Groet.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: