27-11-2014

Het zijn niet de sterksten of de slimsten die overwinnen, maar degene die zich het best aanpassen aan verandering.

De afgelopen maanden hebben te maken gehad met ziekte en andere narigheden. Helaas hebben wij in de afgelopen periode ook afscheid moeten nemen van onze vriend Guus. Guus hebben wij ongeveer 8 jaar geleden leren kennen.Hij was jaren dagelijks bij ons te gast. Wij bewaren goede- en warme herinneringen aan hem. Ook mijn vader werd ernstig ziek. Gelukkig wist hij wel te herstellen van zijn ziekte 

Na elke “periode” in het leven zul je weer verder moeten. Ik zie dit soort periodes liever als leermomenten. Mensen laten herinneringen achter waar je gebruik van kunt maken. De herinneringen maken je rijker. Zelf blijf ik nog dagelijks werken aan mijn gezondheid. Drie vaste dagen waarop ik deelneem aan wandeltochten. Heerlijk dat wandelen door de ongerepte natuur.

Droogte

Hoewel ongerept? Ik blijf mij verbazen over de hoeveelheid afval wat er dagelijks gewoon op straat gedeponeerd wordt. Natuurlijk zijn er allerlei activiteiten op het gebied van recycling. Gisteren hebben Roland, de zoon van Els en ik een heerlijke wandeling gemaakt door de uitlopers van de Mnt Rinjani te Sandik. Een mooi gebied en voor Roland een eerste kennismaking met de natuur op Lombok. 

Komende vrijdag staat er wederom een wandeling op het programma. De start zal zijn in de BTN Green Valley en is dus een thuiswedstrijd voor mij. Roland heeft al aangegeven dat hij ook deze tocht mee wil maken en ik zal hem dan begeleiden. Dian en zijn vrouw Lisbeth wandelen nu ook twee keer in de week en ook zij vinden het geweldig.

Het regenseizoen is begonnen en dat betekent dat er weer veel kleur te zien is. Alle bomen en planten zien er fris uit. Dagelijks valt er een uur lang een bak water naar beneden. Ik klaag niet. Alles beter dan kou. Op straat is het soms wel even opletten. 

Sherly en Neneng waren vanochtend al vroeg in de keuken bezig. Vanavond staat er pittige aardappel op tafel. Een van mijn favorieten. Stukje kip erbij en ik hoef geen restaurant te zien.

In de middag breng ik een bezoekje aan Rob. Rob woont in Ampenan. Hij is een trouwe wandelaar en heeft al een paar honderd runs achter zijn naam staan. Op de weg is het rustig. Na ruim een kwartier kom ik bij zijn villa aan. Samen kletsen over de dagelijkse zaken en wat politiek. Uiteraard ontbreekt een biertje niet. Na ruim een uur keer ik huiswaarts. Een gezellig dag ligt al bijna achter mij.

Samen met Sherly geniet ik van het heerlijke eten. Voor het naar bed gaan nog een lokaal borreltje. Altijd goed voor de slaap.

Tot zover Lombok.

5 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Leuk, dat je weer bent begonnen met je site.
  Fijne wandeling vandaag !

 2. Inmiddels zijn de wandelaars weer teug.
  Natuurlijk ……een borrel voor het slapen gaan.

  1. Een borrel gaat er altijd in Lenny.

 3. Leuk Jan, mag je stukjes graag lezen. Aankomende zondag zijn wij ook weer op Lombok. Lijkt mij leuk om een keertje (en misschien nog heel veel meer) mee te wandelen.

  Groetjes van ons beide,
  Martien

  1. Welkom terug op Lombok Martien. Zou leuk zijn om samen eens te wandelen.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: