29-09-2013

Begin met het nodige. Doe daarna het mogelijke, en dan ineens doe je zomaar het onmogelijke…

Vanochtend wil ik mijn laatste 10 km van deze maand lopen. Ik moet daarvoor wel even op mijn tandjes bijten want het vertrouwen in de ICD moet terugkeren. Na 7 kilometer voel ik de beentjes maar herinner me van de vorige keren dat ik steeds rond de 7 km een dipje krijg. Ik zet door om uiteindelijk te finishen in een tijd van 96.40 minuten. Voor mij een hele prestatie die ik niet snel zal verbeteren. 

De zon schijnt heerlijk en ik geniet van de heerlijke temperatuur en het zachte windje. Plotseling hoor ik een bekende stem en komt Jan Leunissen binnenwandelen. We gaan in de beruga zitten en er volgt een geanimeerd gesprek. Na verloop van tijd is er echter ook een samenvatting van de in Nederland gespeelde voetbalwedstrijden en we nemen plaats in de woonkamer. Jan is zelf een verwoed scheidsrechter en heeft dus veel belangstelling voor het voetbal. Samen bekijken we de wedstrijden en de tijd vliegt voorbij. Na de samenvattingen kletsen we nog even na. Na een half uurtje neemt Jan afscheid en vervolgt zijn weg.

De gouverneur van Jakarta Joko Widodo heeft ene Susan Zulkifi als districtshoofd van Lenteng Agung aangesteld.
Ogenblikkelijk demonstraties, want Susan is namelijk katholiek en volgens de hardliners kunnen christenen niet een moslimgemeenschap naar behoren vertegenwoordigen.
Dan blijkt ook nog dat het merendeel van de demonstranten niet eens uit Lenteng Agung komen maar uit Depok! 

Joko zegt heel simpel dat hij niet zal buigen voor demonstraties, gelijk heeft ie, immers doet hij dat, dan is het hek van de dam, bovendien voert hij een politiek van de juiste man op de juiste plek, zonder naar geloofsovertuiging te kijken.
Nu gaat zelfs de Minister van Binnenlandse zaken Gamawan Fauzi zich er ook mee bemoeien en heeft Joko gevraagd de aanstelling te heroverwegen (de labberkak).
Basuki de vice gouverneur die overigens zelf ook Christen is heeft Gamawan een mooi antwoord gegeven.

“De minister moet maar eens iets meer over onze grondwet leren, dit is een op de Pancasila gebaseerd land.” 

Joko Widodo heeft aankomende week een ontmoeting met de dorpshoofden (lunchafspraak). Dat blijkt goed te werken, hij gaat niet alleen ter plaatse uitleg geven over bepaalde maatregelen, maar betrekt ook de dorpshoofden erbij.

Ik ben benieuwd hoe dit af gaat lopen, Joko gaat heel voortvarend te werk, hij heeft in de enkele maanden dat hij gouverneur is meer bereikt als zijn voorganger Fauzi in alle jaren. Joko Widodo is dagelijks nieuws, de man is overal en nergens, dreigen er ergens problemen dan gaat hij er persoonlijk naar toe en bespreekt zijn plannen en oplossingen met de bevolking. 

Knelpunten in het verkeer door straatverkopers (Tanah Abang) opgelost, verhuizen die hap door een alternatief te bieden. Sloppenwijken bij reservoirs (Pluit dam en Ria Rio) hopla weg ermee, verhuizen naar goedkope appartementen met een redelijk vergoeding. Grote schoonmaak van kanalen en rivieren, het leger ingeschakeld die nu patrouilleren zodat niet iedereen zijn afval dumpt.

 

Allemaal zonder noemenswaardige problemen, doordat hij er naar toe gaat uitleg geeft en de mensen alternatieven bied, niks geen botte bijl er in, het kost een paar centen, maar er gebeurd iets. Het blijft gezellig in Indonesië. Basuki de vicegouverneur van Jakarta kreeg vandaag een sms van de minister van Binnenlandse zaken, hij had het verzoek om de aanstelling van Susan te heroverwegen verkeerd geïnterpreteerd. Meneer is op zijn pik getrapt!!

Vandaag is het voor Guus een feestdag. Hij heeft de prachtige leeftijd van 50 jaar bereikt en dus Abraham!!  Gisteren werd hij door zijn echtgenote Eka ontvoerd en na enig onderzoek bleek, dat zij beiden zich hadden teruggetrokken in het prachtige resort Madana. Het is hem gegund. In de loop van de avond zijn we uitgenodigd voor een hapje bij restaurant AW. Het feestje begint echter al in de middag. Caroline en Jack hebben gezorgd voor de nodige hapjes en versieringen. De hapjes smaken erg goed, zo goed zelfs dat ik een paar uurtjes later niet meer zoveel eet. Een lekkere borrel erbij en het feestje is compleet.

Tot zover Lombok.

1 reactie

  1. We hebben Guus al uitgebreid gefeliciteerd op FB en volgen jou wel hoor Jan, maar heb t zo druk dat schrijven er niet altijd van komt.
    Op dit moment is alles bouwstof vrij en wachten we op de verhuizer die de inboedel terug komt brengen, niks te doen dus kan ik even tijd nemen om jou iets te schrijven.
    Dit zijn de goede berichten over deze Tuan Joko Widodo !
    Als de inboedel terug is, is het effe een weekje aanpoten om alles weer in te richten en de gordijnen op te hangen met foto’s en schilderijen neerzetten en ophangen en hopen dan nog wat tijd over te hebben om te genieten van het prachtige herfstweer.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: