30-09-2013

Filosofen zijn mensen die de hele dag nadenken over de zin van het leven. Ik weet niet wat de zin van het leven is, maar volgens mij in ieder geval niet om daar de hele dag over na te lopen denken.

benang-stokel

Steeds meer bezoekers gaan naar twee heel bijzondere watervallen in Centraal Lombok, die, tot nu toe, grotendeels het verborgen domein waren van de lokale bevolking.

Benang Stokel is gelegen in het dorp Aik Berik in Centraal Lombok, ongeveer 27 km ten oosten van Mataram. Het dorp is gemakkelijk bereikbaar met de auto of motor en ligt te midden van mooie landschappen, met groene rijstvelden en fruitboomgaarden. Benang Stokel is gemakkelijk bereikbaar via een korte wandeling vanaf de verharde parkeerplaats. 
Er zijn ook wat kleine warungs waar hapjes en drankjes gekocht kunnen worden, en vriendelijke jongens die werken als onofficiële gidsen en je spullen of picknickmanden voor een kleine vergoeding dragen.

Benang Stokel heeft twee watervallen die van de meer dan 30 meter hoge steile klif vallen, bedekt met varens en jungle vegetatie. Benang betekent “draad” en beschrijft de dunne stromen water dat vanaf de klif naar benden valt, net als zilveren draden. De waterval aan de linkerkant is de hoogste van de twee en is krachtiger.

Na te zijn ontspannen op een van de berugaq (rust paviljoens) of met een plons in het koele water, is het relatief eenvoudig om de tocht te maken naar de tweede waterval, op ongeveer 30 tot 45 minuten lopen. Een kleine weg leidt over de hellingen door de jungle en loopt door de groene regenwoud van de omliggende heuvels. Hoewel delen van de tocht een beetje glad en zwaar kunnen zijn, is het veilig en kan door de meeste mensen gelopen worden. Het uitzicht op Benang Kelambu aan het eind is elke minuut van de moeite waard!

Aan het einde van de onverharde weg is de basis van deze prachtige watervallen. Zodra u de waterval bereikt is het uitzicht op de sproeiende mist over de groene heuvels adembenemend. Dit soort landschap doet denken aan de Amazone regenwouden, volledig natuurlijk en gewoon schitterend! Kelambu betekent “net” en verwijst naar de watervallen als fijn gedrapeerde netten. Er zijn vijf verschillende watervallen, elk als sluiers door de weelderige varens die de 40 meter hoge heuvel bedekken. Grote keien op verschillende niveaus op de helling breken de watervallen en spatten nevel in de lucht en laat een frisse nevel je lichaam afkoelen.

 

Het is een idyllische plek om te ontspannen, het beklimmen van de rotsen of zittend onder de waterval om af te koelen, zodat het water de stress van alle dag wegspoelt, terwijl de nevel boven je ingrijpende regenbogen maakt. 

Tot zover Lombok.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: