Cultuur en Weer.

Herschaalde kopie van CIMG0805Lombok bestaat uit ruige beboste bergen die vaak tot aan de zee doorlopen. Rondom het hele eiland slingert zich een weg vol haarspeldbochten, die nog aangelegd is in de Nederlandse tijd. Het binnenland is ruig en onontwikkeld, terwijl op de vlakke- en vruchtbare gedeelten van de kuststreek rijst, sojabonen, koffie, tabak, katoen, kaneel en vanille verbouwd worDe op twee na hoogste vulkaan van Indonesië, de Gunung Rinjani, bevindt zich op Lombok en is 3726 meter hoog.

Lombok wordt in het westen van Bali gescheiden door de Straat Lombok en in het oosten van Soembawa door de Straat Alas.

Voor de noordwestkust van Lombok liggen enkele tropische eilandjes. De belangrijkste zijn Gili Air, Gili Meno en Gili Trawangan. Het zijn populaire duik- en snorkelbestemmingen, omdat ze omringd zijn door koraalriffen met een grote verscheidenheid aan onderwaterdieren zoals haaien en talloze schildpadden. Het zicht is er meer dan 20 meter en de watertemperatuur schommelt rond de 26° C.
Lombok ligt op de ‘grens’ van het Aziatische- en het Australische ecosysteem, de zogenaamde Wallacelijn. Daarom kent Lombok een grote verscheidenheid aan dieren waaronder apen, wilde runderen, vele hertensoorten (o.a. het merkwaardige muntjakhert), wilde zwijnen, wilde katten en talloze vogels, waaronder de Australische kuifkaketoe.

Geschiedenis: Lombok was eeuwenlang deel van het Balinese rijk. De verovering door Nederland in 1894 en het daaropvolgende bloedbad wordt de Pacificatie van Lombok genoemd.

Taal: De voornaamste taal op Lombok is het Sasak.

 

The location could not be found.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: