Indonesische minister wil legale cannabisplantages

De Indonesische minister voor Staatsbedrijven, Dahlan Iskan, vindt dat de overheid zelf cannabis moet gaan verbouwen. De oogst van de plantages zou gebruikt moeten worden als medicijn voor hartkwalen en kanker.

Dahlan kwam op het idee nadat een apotheker hem vertelde hoe cannabiszaad onder meer een helende werking kan hebben voor hartpatiënten. De minister zegt tegen persburau Antara het zonde te vinden dat de politie regelmatig illegale cannabisplantages vernietigd, terwijl de gezondheidszorg gebaat is bij de zaden van de plant.

Of het plan van Dahlan werkelijkheid wordt, valt te bezien. Indonesië kent een van de strengste anti-drugswetgevingen ter wereld. De maximale straf voor drugssmokkel is de doodstraf door het vuurpeloton.

Minister Dahlan staat in Indonesië bekend als een mediageile man die zichzelf door zijn uitspraken en acties regelmatig in de nesten werkt. Vorig jaar liet hij alle toiletten op het vliegveld op Jakarta schoonmaken omdat het toilet dat hij daar bezocht in zijn ogen niet schoon genoeg was.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: