In de meeste delen van Bali en Lombok zal het droge seizoen deze maand beginnen, terwijl sommige andere gebieden moeten wachten tot mei of juni voorspelt het Meteorologisch agentschap in Denpasar. Medio juni zal het droge seizoen in alle gebieden van Bali aangekomen zijn.

 

 

Bali en Lombok zijn verdeeld in verschillende klimaatzones. In twee zones is het droge seizoen al begonnen, eerder dan de andere regio’s. Deze zones zijn sommige delen van Gianyar, Klungkung en Nusa Penida. (Bali)
In andere zones begint het droge seizoen deze maand, met inbegrip van grote delen van Buleleng en Jembrana, het noorden en oosten van Karangasem, het zuiden van Tabanan, noordoost Bangli en delen van Badung en Lombok

Gebieden die zullen moeten wachten op het droge seizoen tussen mei en juni zijn het zuidoosten van Buleleng, delen van Badung, west Bangli, noord Tabanan, en het noorden van Gianyar. Deze gebieden omvatten Petang, Pelaga, Besakih, Sidemen, Singaraja, Gitgit en Wanagiri.
Volgens de prognose komt in de meeste gebieden het droge seizoen op de normale tijd, zonder enige ongewoon vroege of vertraagde starts in vergelijking met de periode 1981-2010.
De gemiddelde temperatuur loopt van 30 tot 32 graden celsius en er zijn geen tekenen van abnormaliteit, zoals ongewoon warm weer of ernstige droogte.