Tel geen dagen maar zorg dat de dagen tellen.

Een woelige nacht achter de rug. Ik werd omstreeks 23:30 uur wakker van gekriebel op mijn rechterhand. Wanneer ik mijn ogen open, zie ik op mijn hand een grote bruine kakkerlak. Wij staren elkaar aan en voordat de kakkerlak het beseft geef ik hem een enorme opdonder. Hij vliegt door de lucht en smeer hem onder het bed. Ik speur de grond af maar zie hem/haar niet meer. Griezelig brrr. Gelukkig bijten of steken kakkerlakken niet en dus val ik op een gegeven moment in slaap. Waar ik over droomde, laat zich raden. 

Wanneer ik wederom wakker word heb ik het gevoel alsof er een truck over mij heen is gereden. Ik ben brak, voel mijn benen en heb trek in een ontbijtje. Sherly heeft de thee voor mij al klaar staan. Laat de het weekend maar komen. Zahra komt omstreeks 09:00 uur. Ze is verkouden. Sherly geeft haar een grondige wasbeurt en wikkelt haar dan in haar badjasje. Op de bank met een fles warme melk voelt madam zich helemaal senang. 

Ik ga op zoek naar de kakkerlak en uiteindelijk vind ik de ongenode gast. Ik geef hem een tikkie op zijn rechterschouder maar oeps…iets te hard. Resultaat de kakkerlak is naar zijn hemelse vader gevaren. Van mij mag ie. Omstreeks 10:00 uur is het tijd voor een kop Lombok koffie. Zahra gaat na het zwemmen omstreeks 11:30 uur op bed. Tijd voor mijzelf. 

Een bemo regelen zal niet zo moeilijk zijn maar wel iemand die onze groep wil begeleiden. Ik zal mijn licht opsteken bij de hash en diverse ervaren mannen vragen of er eentje bereid is om ons te begeleiden. Vandaag doe ik geen wandeling maar morgenvroeg zal ik zeker de wandelschoenen weer aantrekken voor een wandeling naar de achterzijde van Green Valley.

https://youtu.be/aD7oTyMuInI

Het National Aeronautics and Space Agency maakte gisteren bekend dat er alleen dit jaar tot 20 oktober al 2.089.911 hectare land is verwoest door de branden. Dat is ruwweg een gebied zo groot als twee derde van Nederland. Je kan gerust stellen dat na de tsunami van 2004 deze ramp in Indonesië één van de grootste is. En de wereld zwijgt en kijkt toe, een kaalslag die elk jaar grotere vormen aanneemt, belachelijk. Benieuwd waar dit zal eindigen. Erik Meijaard schreef over deze ramp een zeer kritisch artikel wat te vinden is op: http://jakartaglobe.beritasatu.com 

Kort na het middaguur heb ik trek in iets hartigs. Ik ga naar de bakkerszaak en tref daar in de vitrine rolmopsen aan. Een paar dagen geleden was ik daar door Evelien al op attent gemaakt maar toen zag ik ze niet in de vitrine liggen. Nu dus wel en gelijk een bakje gekocht. En….heerlijk echt waar.

Verder een gezellig samenzijn bij hotel Graha (strandzijde). Samen met andere bekenden aan een mooi stuk strand gezeten en genoten van een koel biertje. Tegen een redelijk normale prijs. Prima bediening en dus niets te klagen. Bovendien gratis pinda’s. Altijd lekker!

In de avonduren gaan Sherly en ik bij het ons bekende restaurantje Amalia. Altijd goed en gezellig. Het is er niet erg druk en dus hebben we al snel het eten wat we besteld hebben voor ons op tafel staan. Perfecte afsluiting van deze zaterdag.

Tot zover Lombok.