Je hoeft geen eigenaar van iets te zijn om ervan te kunnen genieten.

Het rommelt al enige dagen in Mountain Rinjani. De kleine vulkaan (anak) laat geregeld een scheetje. Het zijn activiteiten die tot zover zonder grote gevolgen zijn. Echter vanochtend konden er enkele vliegtuigen niet vertrekken vanwege de as die werd uitgespuugd. Het is natuurlijk een mooi schouwspel maar laten we hopen dat het niet al te gek wordt.

Een beklimming van deze op één na hoogste berg van Indonesië is een absolute must-do. Met een hoogte van 3.726 meter is Mount Rinjani de tweede hoogste vulkaan in Indonesië, na Gunung Kerinci op Sumatra.

Het beklimmen van deze berg is voor natuurliefhebbers en sportievelingen een absolute must! De klim naar de top is lang en steil en weggelegd voor mensen met een goede lichamelijke fitheid en die geen last hebben van hoogtevrees.

Op de top worden alle klim inspanningen beloond met een fantastisch uitzicht op het kratermeer en adembenemende vergezichten.

Mijn trekking tocht duurde 3 dagen, waarbij ik in de hotsprings (zwavel) heb gelegen en heb gezwommen in het kratermeer. Overnachten tijdens deze tocht deden we in een tentje vlakbij de kraterrand. In het meer van de krater ligt zoals gezegd de Gunung Baru. Deze is momenteek actief.

Ik zou deze tocht nog best eens over willen doen maar de artsen hebben mij dit ontraden vanwege mijn hart. Jammer want het is voor mij een van mijn hoogtepunten geweest. Anderzijds vermaak ik mij nu met mijn huidige wandelingen. Ook daar kan ik genieten van prachtige vergezichten. 

Wanneer Mar klaar is met haar werk en Sherly met het strijkwerk ga ik even een kleine toer maken door de BTN en Senggigi. Het is vreselijk rustig en nagenoeg geen toerist te zien. In de BTN lijkt het uitgestorven. In Villa Tulip zet ik mij neer onder berugak en pak wat leesvoer om de stille tijd door te komen. Vandaag geen wandeling. Morgen weer!  Dat zal waarschijnlijk een zware, steile, tocht worden. Deze wandeling is uitgezet in Kerandangan.

Vanwege de hitte besluit ik naar het strand te gaan voor enige verkoeling. Het is er heerlijk en erg rustig. Weinig tot geen toeristen te zien. Niet veel later verschijnt ook Chris. We kletsen wat met elkaar en genieten van twee biertjes. Omstreeks 18:00 uur nemen we afscheid van elkaar. Terug in Villa Tulip heeft Sherly het avondeten al klaar staan. Binnen een half uur is de buik gevuld met heerlijk voedsel en is het tijd om uit te buiken. 

 

Tot zover Lombok.