Mijn lievelingskleur onder de tien is woensdag.

De as van de Gunung Baru (Rinjani)  blijft voor problemen zorgen voor het vliegverkeer. Vluchten van en naar Bali worden gecanceld. Zelf  ondervinden we tot op heden geen problemen. Het is vanochtend bewolkt en de laatste dagen erg warm en benauwd. Voor bewoners in de omgeving van de Rinjani liggen stofmaskers klaar. Van evacuaties is nog geen sprake.

De eerste uitbarsting die gedocumenteerd is vond plaats in 1847, de laatste in 2010. Het gebied bevat het Taman Nasional Gunung Rinjani dat is opgericht in 1997. De Indonesische overheid heeft in 2008 voorgesteld de Gunung Rinjani op de UNESCO lijst te zetten wat goedgekeurd werd. De Gunung Rinjani is daarmee het eerste vulkanenpark wat op de UNESCO lijst staat.

Hopelijk keert de rust snel weer terug in de Rinjani want op een flinke uitbarsting zit niemand te wachten. Ik in ieder geval niet. In de ochtend zijn we druk met het schoonmaken van diverse kamers. Wanneer alles gedaan is, is het tijd voor koffie.

Vanmiddag een wandeling in Kerandangan. Deze wandeling wordt georganiseerd door de Senngigi Old Boys en is alleen toegankelijk voor mannen. Over het algemeen zijn de wandelingen van de S.O.B. behoorlijk pittig. Dian en zijn vrouw wonen vlakbij het natuurreservaat te Kerandangan. Helaas is de toegangsweg niet echt goed te noemen maar er wordt aan gewerkt. De deelnemers parkeren hun voertuigen aan het strand en beginnen vandaar uit aan hun wandeling.

Kort na aankomst wordt ik aangesproken en krijg te horen dat Danny een zeer ernstig, eenzijdig ongeval, heeft gehad. Daarbij is hij ernstig gewond geraakt. Hij zal vandaag nog naar Perth worden gevlogen. Volgens getuigen zou hij met de motor hard en roekeloos hebben gereden en bovendien droeg hij geen helm. Ik hoop dat hij voorspoedig mag herstellen maar ik heb angstige voorgevoelens. 

Bovenstaande gebeurtenis heeft behoorlijk indruk op mij gemaakt en echt genieten van de tocht kan ik niet meer. Ook het samenzijn naderhand is bedrukt. In Villa Tulip schrikt Sherly ook van het bericht. Danny is nog niet zo lang getrouwd en heeft een dochtertje van amper 6 maanden. Het zal een harde tijd worden voor die jongelui.

Tot zover Lombok.