Wees niet bang om traag te vorderen maar vrees het stilstaan.

Het eerste wat ons deze ochtend te wachten staat, is het reinigen van het zwembad. Sherly kiest er echter voor om de auto te wassen. Alles onder het stof. Het duurt langer dan normaal voordat ik het zwembad een beetje schoon heb. Ik hoop van ganser harte dat er vandaag weer gevlogen mag worden zodat mijn wandelvriend Donny getransporteerd kan worden naar Australië. Hij heeft echt dringend goede medische hulp nodig. 

Sherly en Neneng gaan nar Ampenan om een nieuwe ritssluiting te laten zetten in een jurk. Voor dat soort zaken moet je echt naar Ampenan. Daar zitten van die zaakjes die dit soort probleempjes voor een habbekrats oplossen.

In de middag rij ik met de motor naar Gunungsari voor een wandeling. Onderweg begint het zachtjes te regen. Bij aankomst op de plaats van vertrek is het echter droog. Lokaal buitje? Niet, want we zijn nog geen twee minuten onderweg of er val t een beste bak water naar beneden. Heerlijk. Iedereen wordt er gewoon vrolijk van. Je voelt gewoon dat het iets koeler wordt en ik kan wat makkelijker ademen. 

Het is werkelijk een genot om door de regen te wandelen. De grond is erg hard en het water zorgt al snel voor heel veel kleine riviertjes. Kinderen komen de huisjes uit en spelen in de grote plassen met water. Leuk gezicht. Vandaag ga ik niet voor de ‘Long” maar voor de short. Hoewel de short achteraf toch bijna 7 km blijkt te zijn. 

In de avond gaan we naar uit eten met Frank en Evelien bij Square. Heerlijke wijn maar het eten viel mij wat tegen. Het is er ook niet zo druk. Wel gezellig. Het is inmiddels wel weer droog maar heerlijk afgekoeld. Sherly heeft last van kriebelhoest en kucht maar door. Na een paar uur gaan we naar huis en duiken direct ons bedje in. Ik val als een blok in slaap. Sherly is over haar slaap heen! Niet leuk.

Tot zover Lombok.