Zonder inkomen kan je niet uitgaan.

Sherly voelt zich nog steeds niet prettig ondanks de massage die ze gisteren heeft gehad. Gelukkig is het weekend en hebben we geen afspraken. Helaas is de luchthaven van Lombok nog steeds gesloten vanwege de neerdalende as. Mijn gedachten zijn bij mijn hash maat, Danny die nog steeds op zijn transport naar Australië ligt te wachten. Danny wordt momenteel in een kunstmatige coma gehouden en het ziet er allemaal niet best uit. 

De as zorgt voor veel problemen. Het komt overal. De stof dringt zich overal binnen. Het pooldek wordt dagelijks schoongemaakt. Alles ligt onder. Via Chris verneem ik dat het in Kuta meevalt. Gisteren reed ik op de motor en voelde de as tussen de tanden schuren en het prikken in mijn ogen. Je ziet vele bestuurders met mondkapjes rijden en sommige apothekers zijn zelfs uitverkocht. Geen mondkapjes meer te krijgen. 

Volgens de politie is actie “Zebra” al een succes. Gedurende de afgelopen veertien dagen zijn er overal politiecontroles. Ze controleren of de bestuurder over de juiste papieren beschikt, of er belasting is betaald, draagt men een helm enz enz. Het heeft al ruim 20 duizend bekeuringen opgeleverd. In de periode dat men nu al controleert zijn er 10 doden in het verkeer gevallen. 

De meeste overtredingen worden gemaakt door de studenten die op hun motoren racen. Volgens de politie is er dan ook een toename aan ongevallen met jongeren. Dat verbaast mij niets, als ik zie hoe gemakkelijk ouders hun nog jonge kinderen met motoren laten rijden. Het is geen speciale gebeurtenis als je hier een 12 jarige met twee vriendjes op een motor ziet rijden. Rijbewijzen hebben ze niet.Het zijn dan ook levende projectielen. Ouders zouden veel meer aangesproken moeten worden op het gedrag van hun kind. Maar dat is een utopie.

Omstreeks 11:00 uur zet ik mij voor de tv en bekijk de voetbalsamenvattingen via Studio Sport. Rustig uurtje. Sherly blijkt op haar tong gebeten te hebben en dat is behoorlijk pijnlijk. De tong is behoorlijk opgezwollen waardoor ze ook last heeft met slikken. Ik adviseer haar om de mond met zout water te spoelen. Hopelijk trekt de zwelling snel weg. 

Ik besluit voor de verandering om vandaag geen wandeling te maken naar de achterzijde van de BTN. Vandaag gewoon lekker een dagje thuis en Sherly bemoederen. Sherly beloont mij in de middag. Ze heeft een heerlijk gerecht klaargemaakt. Pittige kippenlevertjes met ui. Jammie. 

Omstreeks 16:00 uur raakt het bewolkt en zakt de temperatuur enigszins. Best lekker. Sherly heeft een middagdutje gedaan, wat haar humeur ten goede komt. Zelf wat gelezen en ontspannen bezig geweest. Het is immers zondag.

In de avond zet ik mij met een zakje chips voor de tv voor de voetbalklassieker Feijenoord-Ajax. Sherly op bed. Spel mag beginnen. Ondanks dat het spannend was vond ik het duel voetbaltechnisch van een laag niveau. Bovendien waren sommigen spelers meer bezig met rugby en hadden het veld (naar mijn mening) al moeten verlaten. Maar ja de beste stuurlui staan vaak aan de wal.

Tot zover Lombok.